Caută după:

Proiectul eTwinning „ShapeSTEM”

În anul școlar 2022-2023, elevii de nivel primar de la cercul de Chimie Experimentală – Protecția Mediului de la Clubul Copiilor Huși, coordonați de doamna profesor Mik Mihaela Evelina, participă la proiectul eTwinning ” ShapeSTEM”. Acest proiect  a fost fondat de profesor Ayşe CEYLAN de la CEMİL BABA İLKOKUL – Turcia și de profesor Mik Mihaela Evelina de la Clubul Copiilor Huși.

În acest proiect avem ca parteneri 10 profesori din Turcia și 5 profesori din România, împreună cu elevii lor.

 Scopul proiectului:

 În proiectul nostru, vom studia în fiecare lună caracteristicile unei forme geometrice și vom face activități potrivite grupelor de vârstă ale elevilor. Vom explora unde este găsită și utilizată fiecare formă geometrică în mediul nostru. Vom realiza obiecte cu forma determinată folosind materiale reciclabile. Ne propunem să facem elevii noștri să înțeleagă sistemul de studiu STEM prin propunerea de soluții la situații problematice folosind formele geometrice.

Educația STEM este în termeni simpli un model educațional de învățare a științelor exacte: matematică, fizică, chimie într-un mod integrat cu aplicații  și exemple directe din natură sau din viața reală.

Obiectivele proiectului nostru urmăresc să le permită elevilor:

– să observe formele geometrice din jurul lor;

– să realizeze modele tridimensionale cu forme geometrice;

–  să genereze solutii la situatii problematice;

– să creeze produse originale;

– să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba maternă și în limba engleză;

– să-și dezvolte abilitățile digitale;

– să navigheze în siguranță pe internet.

Rezultate așteptate:

Ne propunem ca la sfârșitul proiectului elevii nostrii să fie capabili să înțeleagă proprietățile formelor, să observe formele din jurul nostru și să realizeze că majoritatea structurilor din mediul artificial sunt formate din forme geometrice. Ne propunem să le oferim elevilor posibilitatea de a găsi soluții la situații problematice prin dezvoltarea abilităților lor de gândire creativă. Ne propunem să creăm produse originale de colaborare prin utilizarea metodei de scriere creativă. Interesul și participarea lor la cursuri vor crește, iar încrederea în sine și abilitățile de exprimare se vor îmbunătăți în procesul de transfer al rezultatelor cercetării. Unul dintre obiectivele noastre este de a-i învăța să facă cercetări și să aleagă sursele corecte pentru a ajunge la informațiile corecte.